Angst weg of niet

Jij merkt toch ook dat jouw angst je belemmert? Of ben jij de enige waarbij dit niet zo is?

Angst is een vervelend en bijna ongrijpbaar ding. Ondanks dat een groot gedeelte van de Nederlanders een angst heeft, praten we er liever niet over. Logisch, want als kind werd je maar wat gepest als je bang was. Het was beter om stoer te zijn, toch? Dus…, onderdrukken die angst.

Toen ikzelf in de problemen kwam met angsten merkte ik dat ik in een negatieve spiraal kwam. Misschien herken je dit? Ik werd somber, niets leek meer te lukken. Privé werd het lastiger en zakelijk ook. Ik ging steeds meer in mijn hoofd zitten en kreeg steeds meer doemscenario’s die de revue voorbij kwamen.

Gek genoeg werd ik steeds negatiever en projecteerde dat in de toekomst. Het leek wel dat al mijn negatieve projecties uitkwamen. Minder orders, meer ruzies. Het was geen fijne periode om aan terug te denken.
 
Eerder heb ik je verteld dat ik nooit zo ben geweest. Mijn opvoeding/jeugd was pittig en maakte van mij iemand die zijn doelen wilde halen en dat lukte me ook. Ik deed het goed op school, sport en later ook werk / carrière.
 
Doordat ik terug ging naar die successen en mezelf afvroeg wat het grote verschil was tussen nu en toen kwam ik steeds tot de conclusie dat het mijn mindset was.
 
Mijn mindset was in de jaren dus veranderd of het was onbewust altijd al zo en had ik me er jaren tegen geweerd met wilskracht.

Hoe kan ik jou helpen?

1 op 1 coaching

Groeps coaching

Online cursus

Online coaching

Ik wilde van mijn angsten af...

Ik wilde af van de angsten, paniek en de negatieve spiraal waar ik in zat. Ik wilde weer de kansen pakken, sprankelen, want ik merkte wel dat de paniek dé blokkade was die mij tegenhield om weer bij mijn oude IK te komen.
 
Omdat ik gelukkig een nieuwsgierig mens ben die oplossingen zoekt, ben ik dus op zoek gegaan naar een verklaarbare reden en hoe dit om te keren. Want als dit alles me in een negatieve spiraal kan zetten, kan het omgekeerde ook. Toch?
 

Gelukkig had ik snel een eerste aanleiding gevonden hoe een start te maken met deze ombuiging naar boven.

Wellicht herken je van jezelf ook dat je negatieve gedachte hebt die negatieve beelden oproepen. Ik ben voor mezelf dus een visionboard gaan maken en subliminals. Dit board gaf voor mij aan wat ik wilde. Nee, geen “law of attraction”, maar gewoon voor mezelf weer helder hebben waar ik blij van word.
 
Het visionboard en de subliminal was voor mij een anker. Bij een slechte gedachte hoefde ik maar aan mijn board te denken en mijn gevoel veranderde direct. Deze draai aan mijn gedachteknop gaf weer een positievere kijk op de toekomst en deze veranderde. Het ging weer beter. Er kwam meer rust.

Havening Technieken

Havening is een heel eenvoudige en krachtige methode om van angsten, trauma’s, fobieën of PTSS af te komen. Je kunt Havening doen bij mij in de praktijk, of je koopt de online cursus waarin ik je stap voor stap uitleg hoe het werkt en wat je moet doen. Lees hier meer over Havening

Een visionboard

Een visionboard is eenvoudig te maken. Het meest lastige is vaak om weer te bedenken wat je echt wilt om weer gelukkig te zijn. Want, hé, je weet geluk zit in je en een “ding” of “mens” zou dat niet aan moeten geven. De techniek om een visionboard te maken omschrijf ik uitgebreid in mijn online cursus zodat ook jij hiermee aan slag kunt gaan.
 
Natuurlijk geef ik ook talloze technieken om van je specifieke angst af te komen. Kijk eens hier en overtuig jezelf dat dit ook jou kan helpen.
 
Nog even terugkomend op het feit dat je zelf gelukkig moet zijn… Ja, dat is zo, maar als je veel angsten hebt, lijkt het of je geluk daaronder verstopt zit. Het is dan ook belangrijk dat je eerst daaraan werkt. En geloof me, dit kun je. Als je weer grip krijgt op je emoties, dan lijkt het net of er weer prachtige zonnestralen door het dikke wolkendek op jou neerdalen. Je voelt weer de warmte en de kracht om door te pakken. Heerlijk!
 
Want stel je zelf weer eens voor zonder de paniek of de angst. Is het bij jou dan ook zo dat je weer kansen ziet en zin krijgt om ze te pakken.
 
De technieken die je leert zorgen ervoor dat je snel positief wordt en dit betekent dat je hormonen als serotonine en oxytocine aanmaakt. Deze ont-stressen jou en maken je blij.
 
Als je veel paniek ervaart, betekent dat dat je veel adrenaline en cortisol aanmaakt. Deze zijn zeer schadelijk voor je gezondheid. Neem weer snel het heft in handen en keer de spiraal om.
 
Ik heb er zoveel zin in om jou hierbij te helpen.

Ik wens je een fijne dag en als je vragen mocht hebben kun je altijd bellen of mailen.

 
Warme groet,
Albert
albert buschgens

GA.AAN

Bewustwording is de sleutel om opnieuw AAN te GAAN. Elke online cursus zit vol tools voor bewustwording. Zoals een kind leerde lopen, schrijven en lezen, krijg jij weer de inzichten en technieken om weer AAN te GAAN als een ontbrandende lamp, maar ook om alle uitdagingen in je leven weer volledig AAN TE GAAN. Eenmaal dit bereikt, ben je (weer) instaat om onbevreesd en vol eenvoud en plezier je doelen te behalen.