Paniek en angst kunnen je leven "kapot" maken.

Zoals je al heb kunnen lezen in het gratis E-book en op mijn website, schrijf ik vanuit mijn persoonlijke ervaringen.
 
Soms weten mensen niet waar je het over hebt. Ik heb het dan over hen die geen angst ervaren die je leven beheerst. Voor hen is het bijna onmogelijk om angst te voelen of ergens bang voor te zijn. Als je met ze praat, hoor je reacties als:
 
  • Angst?
  • Waarom?
  • Daar hoef je toch niet bang voor te zijn of om in paniek te raken?
  • Nou ja, dat slaat nergens op!
  • Tjonge jonge, je bent toch volwassen en daar stap je toch GEWOON overheen?
 
Maar jij weet het, toch? De angsten die je ervaart zijn er, en zijn echt enorm heftig en bijna niet te omschrijven voor anderen. Meestal durf of wil je het niet eens om de omschreven reactie te vermijden. Daar zit je dan in je uppie.
 
Gelukkig is er altijd een oplossing.

Angst is altijd de blokkade

Angst hebben we allemaal. Reële angst is er om je te waarschuwen, maar dat wist jij al. Irreële angst is de boosdoener. Nu denken we vaak bij angst aan bang zijn. Maar onzekerheid is ook angst. Niet op iemand afstappen om loonsverhoging of promotie, is ook angst. Een beslissing uitstellen is ook een angst.

Iedere keer als jij een negatieve sensatie in je lijf voelt, die je als angst labelde, wil je iets vermijden. Het is een stap buiten je comfort zone. Of je herinnert je brein eraan dat je iets gaat doen, wat ooit als vervelend ervaren is. Daarnaast kan het een imprint zijn van je ouders. 

Stel dat jij wil investeren in iets, maar je hebt geleerd dat je moet sparen en een buffer moet hebben (want je weet maar nooit), dan zul je aarzelen. Ben jij ooit belachelijk gemaakt, dan stap je niet zo snel op iemand af. Als jij geleerd heb dat je “onderdanig” moet doen naar iemand die hoger in functie is, dan ga je niet zo snel voor die promotie. Als je een keer iets aan iemand vroeg, maar die snauwde je af, dat vraag je niet meer om hulp en doe je alles maar zelf. Allemaal angst.

En toen wilde ik ineens tegen een muur rijden...

Het is gelukkig al weer jaren geleden; ik reed op de snelweg en ineens werd ik door iets ‘overvallen’. Eerst was er dat nare gevoel van enorme onrust op mijn borst (ik dacht dat er iets met mijn hart was). En daarna alsof iets het stuur wilde overnemen. Mijn denken werd heel “wazig” en mijn hartslag ging tekeer als een gek.
 
Zweten, hoge ademhaling, trillen… PANIEK!!! ik denk dat jij wel weet waar ik het over heb.Ik had dit nog nooit meegemaakt. Ik voelde de druk om richting de muur te gaan. Ik ging wat langzamer rijden, zodat ik wat meer controle kreeg.
 
Eenmaal op mijn werk aangekomen had ik een gevoel van schaamte en tegelijkertijd was ik boos. Herken je dat? Gelukkig was het gevoel er niet constant gedurende de dag. De impact was te groot en dus kwam het door de dag heen meerdere keren terug in mijn gedachte en gevoel. Ik begreep het niet goed en hoopte dat het eenmalig was en wel weg zou gaan.

Het ging niet weg...

Helaas, de volgende dag, op bijna hetzelfde punt kwam het weer. Daarna weer en voor ik het wist voelde ik me ook enorm gespannen als ik in de rij stond in de supermarkt en later ook op het schoolplein waar mijn kinderen op school zaten.
 
Het vervelende is natuurlijk dat het je gedachte gaat kapen. Steeds vaker ben je bezig met de angst. Waarom? Logisch, want wanneer het gevoel van angst kwam, dacht ik flauw te vallen of in ieder geval controle kwijt te raken en dat wilde ik absoluut niet.
 
Wanneer je paniekaanvallen hebt, betekent dat dat je de stresshormonen adrenaline en cortisol aanmaakt. Wanneer je dit te vaak doet kan dit grote effecten hebben op je hele gestel.
 
Het is dus zaak om zo snel mogelijk:
  • te erkennen dat je paniek ervaart,
  • de stresshormoonproductie te stoppen,
  • te herkennen dat je niet de enige bent,
  • te weten dat het gewoon op te lossen is.
 
Ik heb mezelf van alle angstproblematiek afgeholpen. Echt een bevrijding.
 
Ik kon niet weglopen van feit dat ik paniek voelde, al vond ik het moeilijk. Ik kom niet uit een gezin waar je over dit soort problemen kon praten. Ik heb geleerd het zelf op te lossen. Je houdt het probleem voor jezelf en trekt je terug. 
 
Ik ben gaan studeren. Ik wilde er alles over weten. Dit ligt mij het best. Het is de ingenieur in me. Welke stappen maakt mijn lichaam en brein als het goed gaat en welke als het verkeerd gaat. Als eerste moest ik mijn op hol geslagen gedachte tot rust brengen. Dit was niet zo eenvoudig. Je hebt 60000 gedachten per dag. Dus al snel 60 per minuut. Zie uit die hoeveelheid maar eens de gedachte te pakken die jou in de negatieve spiraal werpt.
 
Maar goed… ik bleef alert op mijn gedachten en leerde mezelf goede vragen te stellen. Met de vragen wilde ik mijn op een nieuw spoor zetten. Maar ook om mij scherp te houden. Denk aan: “Hoe herken ik het meest eenvoudig de cruciale gedachte?”
 
En boem… ik had de gedachte bij de stropdas en kon deze herkaderen. Ik werd ineens weer baas over mijn denken en gemoedstoestand. De weg omhoog was ingezet. De kennis de ik wierf ben ik gaan inzetten om al het oud zeer dat in mijn onbewuste op te schonen. Daar gebruikte ik o.a. NLP, Zelf-hypnose, EFT en Havening voor. Dit leer ik ook aan jou.

Hoe kan ik jou helpen? Reserveer een gratis intake gesprek.

Ik ben een doener en zette mezelf niet bij de pakken neer. Ik wist dat de angsten er nooit waren en dat ik er zeker niet mee geboren was. Het moest dus later in mijn leven “geïnstalleerd” zijn, en dus weg te halen zijn. Iets dat je aanleert, kun je ook afleren. Tenminste, dat is en was mijn motto. Eenvoudig was het niet, maar hé, zonder wrijving geen glans, toch?
 
Dus, ik ben gaan leren en studeren omtrent dit enorme nare gevoel dat me de indruk gaf de controle te willen overnemen.
 
Na heel veel uren studeren en het implementeren van de geleerde technieken en kennis, ging de angst steeds verder weg. Supermarkten, schoolpleinen en autorijden gingen weer zoals het altijd was. Ik had het overwonnen en nu kon ik dit NU doorgeven aan anderen die hetzelfde ervaarden.
 
Wat kun jij nu doen?
Ik weet niet welke blokkade jij hebt of hoe jij dit ervaart, maar ik ben er van afgekomen met de technieken die ik nu aan anderen meegeef via mijn online cursussen en coaching. Niet 1 techniek maar meerdere. Zo kun je zelf die oefeningen doen die het best bij jou passen en in jouw eigen tijd. Dus als jij ook die verandering wilt, lees dan meer over de online cursussen en weet dat ik er altijd ben om je verder te helpen.
 
Nogmaals, ik geef geen therapie, maar coaching. Ik ben een technisch ingenieur die later is overgestapt naar Hypnotherapie, NLP, Hypnose, Havening, EFT, Sedona en zelfs energie. Ik ervaar de mens als een prachtig stuk techniek. Ook wij maken acties die vastzitten aan vooringestelde strategieën. Klinkt nu nog gek, toch? 
 
Maar ga er maar eens opletten. Fietsen, autorijden, schrijven, enzovoort kon je eerst niet, maar op een bepaald moment ging het automatisch. Je zet de gedachte schakelaar om en alles in jou gaat bewegen naar een doel. Hebt je dorst dan worden vele lichamelijke acties in werking gezet om deze te lessen. Als dit doel bereikt is herkent je brein dat en gaat weer iets nieuws doen.

Welk doel heb jij steeds in je geest? Een positieve? Of een negatieve? 

Word alsjeblieft bewust van je onbewuste doelen.

1 op 1 coaching

Groeps coaching

Online cursus

Online coaching

Ik wens je een fijne dag en als je vragen mocht hebben kun je altijd bellen of mailen.

 
Warme groet,
Albert
albert buschgens

GA.AAN

Bewustwording is de sleutel om opnieuw AAN te GAAN. Elke online cursus zit vol tools voor bewustwording. Zoals een kind leerde lopen, schrijven en lezen, krijg jij weer de inzichten en technieken om weer AAN te GAAN als een ontbrandende lamp, maar ook om alle uitdagingen in je leven weer volledig AAN TE GAAN. Eenmaal dit bereikt, ben je (weer) instaat om onbevreesd en vol eenvoud en plezier je doelen te behalen.