Verandering door
Nieuwe inzichten &
gepassioneerde coaching

Wanneer jij de moed hebt om te willen veranderen dan kan dat door externe coaching en training, waarbij jij nieuwe inzichten krijgt om een mindset te creëren die jou helpt de berg te beklimmen tot de top. 

Schrijf je in om maximaal 1 keer per week belangrijke informatie over STOPPEN VAN JE ANGST EN ZO HET VERKRIJGEN VAN MEER ZELFVERTROUWEN te ontvangen en …  ontvang NU dit geweldige boek GRATIS.  Ik neem jouw privé gegevens serieus. Ik zal alleen relevante informatie sturen. Lees de  Privacy Verklaring  Je kunt je op elk moment eenvoudig uitschrijven. * Raadpleeg altijd je arts voordat je iets met je medicijnen verandert.

Het pad naar verandering

Je bent nu op mijn site omdat je wilt veranderen. Je loopt met een probleem dat je waarschijnlijk al lang hebt en waar je nu echt van afwilt, toch? Dit probleem heb je door externe omstandigheden zelf geprogrammeerd. Door er veel aan te denken / mee bezig te zijn, bent je er – onbewust bekwaam – in geworden.

Iedereen leert volgens de volgende 4 stadia: (1) onbewust onbekwaam – (2) bewust onbekwaam- (3) bewust bekwaam- (4) onbewust bekwaam. 

 

Kennis is de weg naar vrijheid

Als wij gaan samenwerken dat leer jij wat ik weet. Ik wil dat je precies weet hoe jij zelf je patronen kunt veranderen. Verandering moet geen mysterie zijn, maar gewoon een bekende weg die je afloopt. Veranderen is actie ondernemen, gelijk aan het maken van een taart. Wanneer jij straks al die kennis hebt en weet toe te passen, dan kun jij ook coachen. Je kunt het toepassen voor jezelf, op je werk of bij je kinderen.

Zie dit echt als een bron van kennis waar jij echt “rijker” van wordt. Jij bent straks “meester” over je eigen gedachte, emoties en gedrag. Je hebt straks tientallen technieken om blokkades aan te gaan. Uit die grote verscheidenheid aan technieken kun jij zelf kiezen wat het beste werkt op dat moment. Dus het traject dat wij volgen is coaching, training en actie. 

Belangrijk

Wat ik hierboven schreef moet je natuurlijk wel willen. Het is iets dat ik graag doe en waar ik enorm goede resultaten mee haal. Echter, wanneer dit niet jouw manier van coachen is, dan zijn wij helaas geen match. Even goede vrienden. Wanneer je twijfelt en nog vragen hebt, dan kun je altijd even bellen voor uitleg. Maar ik beloof je dat het nooit saai is en dat je een nieuw mens bent die anders naar de wereld zal kijken.

Wat wil jouw onbewuste jou vertellen?

Omdat 95% van onze acties onbewust is, moeten deze acties eerst helder worden gemaakt. Je gaat dan van onbewust doen, denken en voelen naar bewust. Je ziet in de figuur hierboven (rood) dat je gedrag, denken en emoties worden gestuurd door wat er onbewust aanwezig is.  Alles gaat op de automatische piloot. Deze processen gaan we daarom helder maken.

Het proces van helder maken is het pad dat je bewandelt van A naar B. Ineens herken je waarom je nog onbekwaam bent in sommige aspecten van groei. Hier ga je aan werken tot je bekwaam bent. We gaan je kern weer opnieuw “programmeren”. Met andere woorden: Een lift is niet eng, dieren zijn niet altijd gevaarlijk, je kunt gewoon op hoogte zijn zonder angstig te voelen, zwemmen kun je zonder angst, enzovoort. Wanneer de kern weer opnieuw gevuld is kun je alles doen op een ontspannen manier. Op een bepaald moment ben je zo bekwaam dat het onbewust positief blijft.

Deze route van leren doe je altijd in de eerdergenoemde 4 stadia. Weet je nog je autorijlessen? Daar maakte je dezelfde stappen. Eerste bakte je er helemaal niets van, maar nu ben je instaat om van alles en nog wat te doen tijdens het rijden. Het gaat vaak op de automatische piloot.

Ook bij coaching is het belangrijk dat je inziet dat het een proces is. Niet een snelle fix en verwachten dat je probleem na 1 sessie weg is. We zullen toch de onbewuste patronen moeten veranderen en hier zul je tijd voor moeten reserveren.

Externe- en interne factoren

We laten ons veelal beïnvloeden door de externe wereld en raken dan het contact kwijt met onze interne patronen. We negeren onze emoties en weten vaak niet eens waarom we ons rot voelen.

Alles vanuit de kern - Jouw onbewuste

We reageren vanuit onze kern; oftewel ons onbewuste. In eerste instantie nemen we snelle stappen. We willen veranderen (top piramide), denken aan mogelijkheden (rechtsonder) en zien hopelijk resultaten (linksonder). Dit is altijd eerst een intern denkproces met visualisatie. Wanneer alles voor je gevoel lukt, neem je werkelijk actie. Echter, heb jij blokkades, dan stopt dit proces al bij stap 1. 

Tussen veranderen en mogelijkheden liggen de overtuigingen. Deze zijn heel hardnekkig en stoppen al je acties als deze negatief zijn. Jammer genoeg zijn overtuigingen onbewuste processen en herken je ze zelf niet zo snel als blokkade. Stel je bent bang om een lift in te gaan. Overtuiging: Liften zijn gevaarlijk. Alleen al het bedenken om met de lift te gaan geeft angst. De gedachte roept een plaatje op en een negatief gevoel. Stel je nu eens voor dat we dit negatieve gevoel veranderen. Precies, dan is het probleem weg. 

Jij kunt niet alleen een gevoel veranderen, maar ook gedrag, beelden, gedachten, oude trauma’s, fobieën, enzovoort. Je bent dus instaat je kern opnieuw te vullen met nieuwe informatie. Informatie dat er voor zorgt dat je wel de acties gaat ondernemen die je graag wilt.

Om nu alles in je leven ontspannen te kunnen bereiken zul je de route rond deze piramide, en alle stappen daarin, relax moeten kunnen doen. Wanneer je dit kunt, staat niets jou meer in de weg om te slagen voor wat jij maar wilt. 

Hoe zou het zijn als je weer onbezorgd achter je wensen aangaat?

Als al de bovengenoemde zaken positief zijn gaat alles als een speer. Je staat ‘s-morgens weer op met enorm veel zin om de dag te beginnen. Om alleen uitdagingen te zien én de oplossingen. Jij bent tenslotte een alleskunner. 

Coaching maakt voor jou helder waar jouw knelpunten liggen. Welke onbewuste patronen jou tegenhouden. Wanneer deze bekend zijn onderneem je actie. We maken een plan. Echter, je weet dat actie ondernemen zonder stok achter de deur vaak tot niets uitloopt. Daarom blijf ik je sturen en steunen. Net zolang tot het patroon veranderd is. Hoe voelt dat voor jou?

Dit is allemaal mogelijk

Start een coach traject van 6 sessies. Waarom 6 en niet minder? Omdat je een stok achter deur nodig hebt. Je moet herhalen. “Practise is the Mother of all skills”. Misschien kan het sneller, maar dat hangt helemaal van jouw inzet af. Desalniettemin wil iedereen die 6 afmaken. Waarom? Omdat je na het wegnemen van je onzekerheden buiten je cirkel van comfort stapt. 

Hoe ga je om met die nieuwe situaties? Hoe kan ik nieuwe doelen stellen? Waartoe ben ik in staat? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer in deze valkuil stap? Enzovoort. Vandaar dat in de regel 6 keer een mooi aantal is.

En na het traject?

Na de sessies ben je weer instaat helder en positief te denken. Negativiteit om te buigen naar positiviteit. Rust in de kop te hebben. Zekerheid en zelfvertrouwen uit te stralen. Duidelijk te zijn en beslissingen te nemen. Al met al je leven weer met twee handen vast te pakken en er van te genieten.

Welke technieken gebruik ik

NLP_doelen

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

NLP is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. NLP wordt daarom steeds vaker in allerlei beroepen en omgevingen toegepast.

Uitgangspunt: Een mens is niet gebroken, dus je hoeft niet te maken. Mensen zijn patroon wezens. We volgens onbewuste patronen en strategieën. Soms zijn die handig en soms niet.  Bij NLP kijk je dan ook niet naar de inhoud, maar naar de vorm. HOE DOE JIJ JE PROBLEEM? Maak dit helder en de oplossing ligt aan je voeten.

hypnose

Hypnose

In ons onbewuste schuilen de valkuilen, maar ook de oplossingen. De valkuilen worden in jouw huidige (op dit moment) leven als valkuil ervaren, echter was dit niet zo op het moment dat jij ze creëerde in je leven. 

Ooit was de valkuil het juiste gedrag om om te gaan met de omstandigheden. Dit kan agressie zijn, of stil in een hoek zitten, of veel praten, of weglopen van een conflict, enzovoort. Met hypnose ben je instaat om het bewuste brein stil tehouden en het onbewuste deel te veranderen. Hypnose is veilig, ontspannen en een geweldige ervaring om te veranderen. 

HAVENING

Havening is een psycho-sensorische therapie die cliënten in staat stelt om traumatische gebeurtenissen en de bijbehorende negatieve emoties op te lossen.

De mens is een electro-chemisch wezen. Elektrische signalen in het lijf creëert een chemische respons en omgekeerd. Traumatische gebeurtenissen worden geregistreerd en beoordeeld door de amygdala. Wanneer een gebeurtenis volgens de amygdala levensbedreigend  is, worden Ampa Receptoren op de amygdala wand vastgezet als “waakhond”. De waakhond houdt in het vervolg alle zintuiglijke input in de gaten. Wanneer er ook maar iets lijkt op de oude gebeurtenis zal de amydala in een vechten en vluchten modus schieten. Met HAVENING ben je op een eenvoudige manier instaat om de Ampa Receptoren weer van de  Amygdala weg te nemen. Angst gerelateerde trauma’s verdwijnen in 10 minuten. Bekijk deze video.

EFT

Emotional Freedom Techniek

De energie in het menselijk lichaam stroom door onze meridianen. Dit stromen moet ongestoord verlopen. We kunnen stellen dat: De oorzaak van elke negatieve emotie is een verstoring van je energiesysteem

Door te kloppen op de knooppunten van de meridianen zul je die verstoring opheffen. Dit is ook gebleken bij alle cliënten die met klachten bezig gingen met EFT. Door te kloppen verdwijnt de negatieve emotie, terwijl een positieve emotie juist niet verdwijnt. 

Deze methode is zeer eenvoudig en overal en op elk moment toe te passen. Je kunt dit alleen doen of samen met iemand anders.

Veel gestelde vragen

Werkt het ook wanneer je het gevoel hebt dat je er al jaren mee loopt?

Jazeker. Klanten hebben het vaak over: “het zit heel diep”, maar zijn erg verrast wanneer er heel snel een ander gevoel is dat het tegenovergestelde is. Onrustig werd rustig.

Kan ik je altijd bereiken?

Zeker. Ik ben altijd bereikbaar met je vragen en zal je binnen 12 uur benaderen, of direct als dat mogelijk is.

Ben ik na 6 sessies klaar?

Na 6 sessies ben je 90% klaar. Omdat ik je al de technieken leer ben je instaat om die laatste 10% zelf te doen. Wanneer je mij nog nodig hebt, kun je me altijd benaderen.

Gebruik je hypnose of energie?

Welke kant we opgaan hangt van jou af. Iedereen is uniek en ook jij. Wanneer jij het prettig vindt om hypnose of energie toe te passen, dan doen we dat. Ik zal je eerst vertellen welke voordelen het heeft.

Werkt wat je doet voor iedereen?

Wat de ervaring is, JA! Het gaat om mindset, bewustwording en natuurlijk doorzetten. Je volgt nu onbewuste patronen die leiden tot wat je nu ervaart. Wanneer je nieuwe patronen aanbrengt krijg je nieuw gedrag, acties, uitkomsten en resultaten. Een deel van de uitkomst ligt ook bij jou. Vandaar dat ik ook het liefst met mensen met passie werk.