STOP stress, angst, trauma’s, onzekerheid of PTSS met…

De Havening Technieken®

Havening is een nieuwe techniek die zorgt voor een effectieve werking om amygdala gerelateerde problemen snel op te lossen.

Havening

Gratis E-book inclusief video

Leer nu wat Havening voor jou zal betekenen. Niet alleen lees je dit in dit Ebook, maar ook een uitgebreide video neemt je mee achter de technieken van Havening.

Havening verwijst naar een nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde, therapietechniek, die veilige aanraking en oogbewegingen omvat. Het doel is het verminderen en wegnemen van angst, trauma’s, fobieën en stress, die komen vanuit negatieve herinneringen.

Dr. Ruden_Havening

Volgens Dr. Steven Ruden en Dr. Ronald Ruden, de ontwikkelaars van de techniek, helpt therapeutische aanraking bij de behandeling van psychische symptomen. Deze nieuwe revolutionaire methode verandert de neurale paden in de hersenen die verband houden met emotionele stress.

De theorie berust op het idee dat aanraking de aanmaak van Serotonine, Oxytocine en GABA in je hersenen zal stimuleren. De aanraking zorgt dat de breinfrequentie enorm daalt. Dit helpt jou op zijn beurt om te ontspannen en los te komen van de verontrustende herinnering of ervaring.

Er is bewezen dat de afgifte van Serotonine, Oxytocine en GABA een rustgevend effect heeft dat helpt bij het verlichten van psychische symptomen en voorkomt dat pijnlijke herinneringen nog deel uitmaken van je leven.

Kortom, deze aanpak is bedoeld om jou in een aantal korte sessies te helpen een ‘veilige haven’ voor jezelf te creëren.

Ik coach vanaf 2006 en vanaf 2017 help ik mensen ook met Havening. Het is een enorm eenvoudige methode om mensen te helen. De technieken die worden gebruikt om angsten, trauma’s of PTSS weg te nemen zijn gebaseerd op handelingen die iedereen van nature al maakt.

Havening is dus een nieuwe en revolutionaire manier om emotionele stoornissen te genezen, jouw mentale weerstand te versterken en jouw prestaties te verbeteren. Tijdens een sessie hoef je niet meer je nare ervaringen te vertellen en/of weer intens te beleven. Jij bent en voelt je altijd veilig.

Mijn naam is Albert Buschgens

Albert Mindsetpower.nl

Mijn leven staat in het teken om mensen in hun kracht te laten komen. Niets is belangrijker dan je gezondheid. Zowel lichamelijk als mentaal. Om zo optimaal mogelijk te helpen heb ik opleidingen gevolgd die dit ondersteunen. Denk aan: hypnotherapie, hypnose practitioner, NLP practitioner, master en trainer, EFT, Enneagram trainer en natuurlijk de HAVENING TECHNIEKEN. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk mensen te kunnen steunen in hun weg naar groei en wellicht ontmoet ik jou ook snel.

Warme groet,
Albert

Wat is Havening

Havening is een psycho-sensorische techniek waarmee snel, gemakkelijk en effectief angst- en stressgerelateerde problemen worden opgelost. 

De Amerikaanse Neurowetenschapper Dr. Ronald Ruden heeft deze techniek ontwikkeld samen met zijn broer Steven Ruden. In eerste instantie kwam Dr. Ruden in aanraking met EFT (emotional freedom technique). EFT is een techniek waarbij op de meridiaanpunten wordt geklopt. Een techniek ontwikkeld door Gary Craig. Elk meridiaanpunt staat in verbinding met een orgaan waar een negatieve emotie op vast kan zitten. Door het kloppen op 14 meridiaanpunten en het zeggen van affirmaties, lossen de ongemakken op en stroomt de energie weer vrij. 

Deze EFT techniek maakte Dr. Ruden zowel nieuwsgierig als sceptisch. Ondanks zijn ongeloof in deze methode bleek het zeer goed te werken wanneer hij het uittestte bij zijn cliënten. Hij was er van overtuigd dat er iets in de hersenen moest plaatsvinden om deze resultaten te behalen. Hij startte een zeer intensief onderzoek. Daarvan is Havening het resultaat.

Hij ontdekte hoe en waar traumatische herinneringen worden gecodeerd in ons brein. Dat is op zichzelf al interessant, maar wat nog interessanter is, is hoe deze coderingen weer zijn weg te nemen. Dus het de-coderen van de hersenen. Na veel studie en wetenschappelijke onderbouwing kwam hij erachter dat het verlagen van de breinfrequentie de oplossing is. 

In de normale situatie functioneert het brein in een Gamma frequentie. Om te de-coderen moet het brein naar Delta (Een veel gebruikte naam voor Havening is ook Delta Wave Therapie). Wanneer het brein in Delta is, dan produceert het Serotonine, Oxytocine en GABA. Deze ontspanningshormonen (of neurotransmitters) zetten het proces in om de traumatische codering volledig weg te nemen uit de amygdala. De traumatische ervaring is weg en komt ook nooit meer terug. 

Wanneer je een zwak punt uit iets haalt, betekent dit direct een versterking van het geheel. Na een Havening sessie ben je altijd veerkrachtiger dan voorheen. Het is niet voor niets dat veel cliënten ook ervaren dat hun zelfvertrouwen toeneemt.

"It's my view that trauma plays a role in almost every single mental health or emotional health condition."

(“Ik ben van mening dat trauma’s een rol spelen in bijna elke mentale of emotionele gezondheidstoestand.”)

Wat heb je nodig om een trauma vast te zetten?

EMLI

Om een trauma te coderen en vast te zetten in je Amygdala zijn er vier elementen nodig.

Gebeurtenis. Er moet iets gebeuren dat veel impact op je heeft en waar je op dat moment emotioneel niet mee kunt omgaan. Havening leert de gebeurtenis te herkaderen.

Betekenis. Jij geeft zelf een betekenis aan iets. Afhankelijk daarvan wordt ook bepaald wat de impact is. Havening verandert de betekenis. 

Geen ontsnapping. Of je nu fysiek zit opgesloten of emotioneel in een relatie, feit dat er geen ontsnapping mogelijk is, maakt het traumatisch. Havening leert om de vrijheid te vinden.

Landschap. Hoe fit ben jij in je brein? We weten allemaal dat je meer aankunt als je fit en veerkrachtig bent. Havening versterkt de veerkracht van je brein.

Ik geloof in de zelfhelende mogelijkheden van het lijf. Ik geloof dat de mind, brein en lichaam alle hulpbronnen hebben om oplossingen te vinden om ongemakken weg te nemen. Vele verhalen zijn bekend waarbij de helende kracht getoond is. Denk aan de “Helende Reis” van Brandon Bays. Of het volledig genezen door visualisatie door Joe Dispenza. Dr. Joe Dispenza maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke ontdekkingen in de Kwantum Wetenschap. De Kwantum wetenschap heeft bewezen dat we leegte zijn. Wij zijn licht en informatie. Wanneer je de informatie verandert, verander je het geheel.

We hebben allemaal onze eigen interne “medicijnen” om te helen, echter is het vaak moeilijk te geloven dat dit mogelijk is. En daar gaat het om: weten dat het mogelijk is. Net zoals je weet dat het lichaam een snijwond weer prachtig aan elkaar maakt of een gebroken bot weer heelt. Over deze twee genezingen denken we niet na; we geloven het gewoon – we gaan ervan uit. Dus wat is er mogelijk als je er gewoon van uit gaat?

Havening helpt bij

Angst

Paniekaanvallen

Verlatingsangst

Fobieën

Pijnlijke herinneringen

 

Stress

Wantrouwen

Chronische pij

PTSS

Woede

Verdriet

Schuldgevoel

Verlangens

Emotioneel eten

Emotioneel of roken

Simpele techniek met geweldig effect

Ten eerste is het al fijn dat je jouw probleem niet hoeft uit te spreken (mag wel). Het blijft in de veilige haven van jouw brein. 

Na wat uitleg gaan we aan de slag met Havening. Ik geef je slechts eenvoudige opdrachtjes te doen met gesloten ogen. Terwijl jij dat doet, pas ik de Havening Technieken toe. 

Elke keer doen we drie ronden (Als je hier bent, leer je wat een ronde is) om stap voor stap de emotionele pijn weg te nemen. Na iedere ronde evalueren we. De praktijk wijst uit dat na drie ronden de emotionele stress, trauma, etc. weg is, of dusdanig verdwenen dat het geen rol meer speelt.

Self havening tek
Self havening jo
Fac havening tek
Fac havening lien

Simpele techniek met geweldig effect

Heb jij één nare ervaring meegemaakt, dan kan één sessie voldoende zijn. Een sessie kan bij mij in de praktijk, echter woon je niet dichtbij, dan kan dit ook via Zoom, FaceTime of Skype.

De meeste mensen komen met trauma’s die er al jaren zijn. Deze cliënten hebben een rugtas die flink gevuld is met ongemakken. Door de jaren heen hebben zij zich sterk gehouden en zichzelf een goed schild aangemeten. Dit schild is er om de emoties niet te ervaren, maar ze zijn er wel. Deze onderdrukte emoties willen eruit en dit wordt steeds meer merkbaar.

Wanneer jij meerdere lagen hebt zullen deze ook tijdens de sessies “afgepeld” worden. Gelukkig is het brein zo slim dat het ook weet hoe dit te doen om jou gerust en veilig te houden. Soms zijn mensen bang dat er een deksel van een beerput met problemen wordt afgetrokken, maar dat heb ik nog niet meegemaakt. Het vrijgeven van de meerdere lagen gaat in stapjes en heel liefdevol. Er zijn dan ook zeker 4 tot 5 sessies nodig om helemaal vrij te komen van oude emotionele pijnen. 

Omdat Havening korte sessies zijn, wordt er direct tijd vrij gemaakt en is er dus ook geen wachttijd. Neem contact op wanneer je nog vragen hebt.

Havening op het werk

Als jij je personeel fit wilt houden, als jij wilt dat jouw mensen meer veerkracht hebben, dan kun je Havening ook inzetten op de werkvloer. Ik kom graag langs om een workshop te geven hoe Havening in te zetten.

Voor wie?

Havening kan worden ingezet bij iedereen. Het is een veilige manier voor het wegnemen van stress- en angst gerelateerde problemen. 

  • Van kind tot volwassene
  • Dieren
  • Zij die onder spanning presteren, zoals topsporters of professionele acteurs
  • Topmanagers en hun personeel
  • (Bedrijfs)Artsen, psychologen, etc.: LET OP! Je kunt nu pro-actief mensen helpen. Sneller stress of burn-out voorkomen. Frissere en veerkrachtigere medewerkers. Meer werkplezier en betere resultaten.

Hoeveel sessies?

Zoals boven beschreven zijn er 4 sessies nodig om de emotionele pijnen weg te nemen en om de veerkracht van je brein te vergroten. Wat zou het voor jou betekenen als je verlost bent van mentale ongemakken?

Albert Buschgens coacht vanaf 2006 en heeft ervaring in het wegnemen van blokkades, optimaliseren van zelfvertrouwen en het begeleiden bij het succesvol maken van bedrijven.

Kantoor

Social Media

Ⓒ 2019 - All Rights Are Reserved

DISCLAIMER
Ondanks dat wij voorzichtig zijn en de gezondheid van de cliënt in acht nemen, blijft het de verantwoordelijkheid van de cliënt zelf wanneer hij of zij de Havening Techniek toepast. Bij twijfel, neem contact op met je arts of therapeut.

PRIVACYBELEID
Wanneer je de privacybeleid wilt lezen klik je hier.

DISCLAIMER 2
Niets van deze website mag overgenomen worden zonder toestemming van A. Buschgens

Trademarks 
Havening Techniques and Havening Touch are registered trademarks owned by Ron Ruden, MD, PhD. This site is only for the promotion of Havening.
Havening Techniques en Havening Touch zijn geregistreerde handelsmerken van Ron Ruden, MD, PhD. Deze site is alleen ter promotie van Havening