4 angsten

Leef! Weg met je angst, NU!

Kun jij het je wel voorstellen hoe het is zonder onzekerheid, angst of stress ? Ja? Of toch niet?
 
Velen onder ons berusten zich bij het feit dat ze een mentaal probleem / blokkade hebben. Dat is ook niet zo gek. Hoe vaak krijg je niet te horen dat het nu eenmaal bij jou hoort. Je mist iets (stofje) en tja… daar is niets aan te doen of je moet medicijnen nemen.
 
Dit is heel vervelend, omdat:
 
 1. Je denkt dat er wat mis met jou is?
 2. Je denkt dat er geen uitweg is.
 3. Je twijfelt aan je toekomst.
 4. Je raakt meer geïsoleerd, want het is lastig om het met anderen te bespreken.
 5. Er de kans bestaat dat je denkt dat een medicijn de enige oplossing is.

Alternatieven

Over alternatieven wordt niet zo snel gesproken, want die zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Ik heb het dan over alternatieven als NLP, Hypnose, Havening en EFT. Ondanks het feit dat honderduizenden, misschien wel miljoenen, mensen wereldwijd hier wel profijt van hebben en meer grip op hun leven en uiteindelijke toekomst.

Hoe fijn zou het zijn om weer te leven zonder jouw blokkade.
Ja, ik weet het, het is lastig voor te stellen. Zoals je weet heb ik ook in dezelfde situatie gezeten, echter ik wilde snappen waarom me dit overkwam.
 
Ik had nooit ergens last van en ineens was het er. Hoe dan? Dacht ik. Na veel studeren en mezelf als proefkonijn gebruiken kon ik de angst steeds vaker tackelen. Ik wist steeds meer de lengte van de angst/paniek te beperken en doordat ik er grip op kreeg was ik er niet meer bang voor.

Ik was niet meer bang voor de paniek.

Daar maakte ik de grote sprong naar heling/genezing/vrij zijn. Nu kwam er weer een heldere toekomst in beeld waarbij ik weer ongedwongen dingen kon gaan doen, zonder de vraag: “zal ik niet in paniek raken”?
 
Wees eens eerlijk, is dit bij jou ook niet de grootste angst. Bij mij was dat het wel dus! Ik moest er niet aan denken om in paniek te raken terwijl ik bij een receptie stond, of in de rij van een winkel of op het schoolplein, of bij het inchecken op het vliegveld, of op het station. En natuurlijk denk je niet pas na over de paniek als je eenmaal daar bent, maar het gonst door je hoofd ver voordat het gebeurt.
 
Ik krijg in mijn praktijk ook veel mensen met vliegangst. Denk maar niet dat de angst er pas is als ze in het vliegtuig zitten. Nee! Dit gebeurt als er over de vakantie gesproken wordt. Want dan komt de vraag: “gaan we vliegen dit jaar” en boem daar is de angst al. Je zit dan nog niet in het vliegtuig en je staat ook niet in te checken, toch? Nee, je bent gewoon thuis.
 
Dit betekent dus dat het brein oude informatie ophaalt en dit gebruikt om stresshormonen te produceren. Dus let op… de oude informatie in jouw amygdala is de reden dat je paniek ervaart. De vraag is nu: “hoe haal je deze oude informatie weg?”
 
In mijn online cursus maak ik gebruik van meerdere technieken die bewezen hebben zeer goed te werken:
 
 • Kloptechniek
 • Wrijftechniek (wetenschappelijk onderbouwd)
 • Trance MP3
 • Trance MP4
 • Negatieve beelden verander techniek
 • Negatieve gedachten verander techniek
 • Negatieve gevoelens verander techniek
 • Ankeren
 • Herschrijven van verleden
 • Enzovoort
 
Elk onderdeel op zich kan de paniek wegnemen, echter omdat jij uniek bent is het handig om meerdere technieken te hebben zodat jij kunt kiezen welke het snelst en best werkt.
 
Door deze technieken in te zetten zul je net als ik grip krijgen op de paniek “strategie” van je brein. Als jij eenmaal weet wanneer en hoe deze wordt ingezet, kun direct tegenmaatregelen nemen. Ik heb al in eerdere berichten verteld hoe ik dat doe.

Oefening

stoel
Ik zou het super vinden als jij weer meester wordt over jouw negatieve sensaties en dat je deze tot aan de bron zult wegnemen. EN DIT KUN JIJ!!!
 
Ik wil jou eens vragen om vanaf nu anders naar je angst te “kijken”. Wanneer je (ik hoop dat het er nooit van komt natuurlijk) een sensatie voelt ga je op een stoel zitten en dan vraag je aan de angst wat deze nou precies wilt vertellen met deze sensatie.
 
Kijk dan eens waar die sensatie in je lichaam zit (buik, keel, maag, enzovoort). Dan check je hoe het beweegt. Draait het linksom, of rechtsom, gaat het op en neer, enzovoort. Wees dan nieuwsgierig naar de kleur die jij eraan kunt geven. Wees even een kind en geef het een kleur.
 
Je hebt nu een plek, een beweging en een kleur. Omdat de sensatie negatief is verzin je een kleur die je liever wilt. Dus stel het is paars, dan kun je kiezen voor wit (ik noem maar wat – jij neemt jouw kleur). De beweging ga je nu tegengesteld maken. Stel dat het bij jou in je lichaam links omdraai, ga diezelfde paarse beweging veranderen in wit en tegengesteld draaien.
 
Om het nog krachtiger te maken gebruik je je handen erbij, want deze gaan helpen om die witte kleur – “energie” – nog sterker te maken en zo dat wit wint en sterker is dan paars. Wanneer nu witte energie dor je lichaam gaat ben je klaar. Voel nu na deze inspanning en verandering wat er met de sensatie gebeurd is.
 
Ga hier is mee aan de slag en ik ben benieuwd of het ook voor jou werkt. Mijn leven is er enorm door veranderd. Ik heb geen angsten meer om mijn kansen te pakken en dat gun ik jou ook zo.
 
Ik heb er zoveel zin in om jou hierbij te helpen.
 

Hoe kan ik jou helpen?

1 op 1 coaching

Groeps coaching

Online cursus

Online coaching

Heb je vragen? Bel: 0636430220

Ik wens je een fijne dag en als je vragen mocht hebben kun je altijd bellen of mailen.

 
Warme groet,
Albert
albert buschgens

GA.AAN

Bewustwording is de sleutel om opnieuw AAN te GAAN. Elke online cursus zit vol tools voor bewustwording. Zoals een kind leerde lopen, schrijven en lezen, krijg jij weer de inzichten en technieken om weer AAN te GAAN als een ontbrandende lamp, maar ook om alle uitdagingen in je leven weer volledig AAN TE GAAN. Eenmaal dit bereikt, ben je (weer) instaat om onbevreesd en vol eenvoud en plezier je doelen te behalen.