Succesvol

HOE ZOU HET ZIJN OM SNEL VAN JE ANGST AF TE KOMEN?

De vraag is eigenlijk wat maakt een coach of hypnotherapeut nuttig? Het antwoord: contact met het onbewuste!!!

Ik weet dat heel veel mensen ontzettend hun best doen om van hun angst, fobie, of trauma af te komen. We kijken video’s, lezen boeken, doen aan yoga, mindfulness, of volgen webinars.
Gek genoeg blijkt dit vaak niet te helpen. De reden is simpel: je hebt alleen contact met het bewuste deel van je brein en niet de diepere lagen.

 

Zoals je waarschijnlijk wel weet doen we slechts 5 – 10% de dingen bewust, de andere 90 – 95% onbewust. In de onbewuste programma’s zit de uitdaging. Maar ja, het is heel lastig om zelf in je onbewuste bron te komen en daar je probleem op te lossen.

DAAR KOMT DE INBRENG VAN EEN COACH OF HYPNOTHERAPEUT.

Nu gebruik ik een aantal technieken, want dat zijn het, om met het ONBEWUSTE te communiceren:

  • NLP
  • Hypnose
  • Havening

Wat doet NLP?

NLP_doelen

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een zeer praktisch model om cliënten te helpen positief te veranderen door middel van taal. NLP wordt al ingezet vanaf 1970 en met zeer veel succes. Taal stuurt je emotie, toch? En je emotie je gedrag. Bij taal hebben we het dan over woorden, lichaamstaal en intonatie. Je lichaamstaal staat voor 55% van de totale communicatie. De intonatie voor 38%. De woorden hebben slecht 7% effect. Is dat niet vreemd of wonderbaarlijk?

Een NLP sessie lijkt een normaal gesprek, echter wordt er minder gelet op wat er gezegd wordt, maar juist meer op wat er níet zegt wordt. Hetgeen dat jij vertelt is de oppervlakte, maar we willen de diepte in. Wanneer we namelijk de dieptestructuur veranderen, dan verandert een overtuiging en daardoor ook je vaardigheden en gedrag. Precies wat je wilt. In mijn GRATIS Ebook vertel ik er alles over.

Een NLP sessie is dan ook altijd dynamisch. Je wilt in een sessie een congruent signaal van je lichaam en intonatie. Wanneer de coaching goed verloopt zal je neurologie positief veranderen. Wanneer het pijnpunt uit het verleden weg is, zal deze ook niet meer in het heden naar boven komen en angst, paniek of hyperventilatie starten.

NLP helpt jou bij het oplossen van fobieën, angsten en trauma’s. Denk aan vliegangst, spinnen, autorijden en alle andere specifieke fobieën. Maar ook:

  • Effectief communiceren
  • Professioneel presenteren
  • Het maximale uit je sport halen
  • Doelen effectief stellen EN behalen
  • Mensen positief beïnvloeden met je taalpatronen
  • Een goede ouder zijn en je kinderen op de juiste wijze kunnen voorbereiden op de toekomst
  • Jezelf optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek

Wat is hypnose

hypnose

NLP wordt wel gezien als conversationele hypnose. Je praat gewoon en je hebt je ogen open. Bij een hypnose-sessie zijn je ogen vaak dicht en communiceer je minimaal met je stem en meer met bijvoorbeeld je vingers. (:-) ik hoor je denken… met mijn vingers??) Ja, we maken tijdens een hypnose-sessie gebruik van ideo-motorische bewegingen.

Maar eerst nog even dit.

Er bestaan vaak misverstanden omtrent hypnose. De oorzaak is vaak de toneel-hypnose. We denken dat een hypnotiseur alle macht over je heeft, maar dit is niet aan de orde. Gelukkig hebben we op de TV kunnen zien welk nut hypnose heeft bij mentale problematiek.

Hypnose is slechts een diepe staat van ontspanning, waar nieuwe mogelijkheden worden aangesproken. Wanneer je bij mij in hypnose bent, zul je nog volledig ‘bij’ zijn en ‘controle’ hebben. Tijdens een trancesessie hoor je alles, ben je je nog volledig bewust van alles en heb je, indien gewenst, altijd de controle om de sessie te stoppen. 

Je zult echter merken hoe heerlijk ontspannen en veilig het is. De trance zorgt ervoor dat ik met je onbewuste kan communiceren. In feite vullen we jouw eigen innerlijke hulpbronnen aan met nieuwe mogelijkheden om zo je belemmeringen en angsten te verwijderen.

Het voordeel bij hypnose is dat je het onbewuste problemen kunt laten oplossen die je bewust niet weet. Vaak krijg ik clienten die geen idee hebben waarom ze angstaanvallen krijgen, hun haar uittrekken of bijvoorbeeld de straat niet meer op durven.

Door met het onbewuste te communiceren, kun je ze wel vinden en laten oplossen. Het bewuste en het onbewuste worden dan weer op elkaar afgestemd. Wanneer je die onbewuste nare ervaring uit het verleden niet meer kan herbeleven, het is er simpelweg niet meer voor je amygdala, wordt jouw toekomst compleet anders. Vrijheid!

Wat is Havening

Havening is wetenschappelijk onderbouwd model dat fobieën, angsten en trauma’s bij de bron weghaalt door middel van wrijven en afleiden. Havening is ontwikkeld door Neuro-wetenschapper Dr. Ruden.

Dr. Ruden ontdekte hoe trauma’s zich vastzette in de amygdala. Hij kon exact zien via scans welke veranderingen er in het brein waren om een fobie, trauma of angst te creëren. Hij startte dan ook jaren geleden een zoektocht naar een process om dit om te draaien.

Dit lukte hem en de Havening methode was een feit. Tijdens de sessie hoef je niets met mij te delen. Je hoeft er alleen aan te denken voor een paar seconden. Dit is al voldoende om de omkering te starten en je amygdala vrij te maken van het probleem. Havening is in te zetten voor elk amygdala gerelateerd probleem. Dus elke angst, fobie of trauma. 

Begin eerst met het downloaden van het Gratis E-book om meer te weten.

Wanneer je niet met een coach wilt samenwerken, kun je ook met mijn online programma werken. Deze zitten vol met technieken om bij je onbewuste programma’s te komen. Als je mijn Ebook download, dan kom je bij een hele mooie aanbieding voor een online cursus die jou helpt om grote stappen te maken om je paniekaanvallen gedag te zeggen.

Hoe kan ik jou helpen?

1 op 1 coaching

Groeps coaching

Online cursus

Online coaching

Heb je vragen? Bel: 0636430220

Ik wens je een fijne dag en als je vragen mocht hebben kun je altijd bellen of mailen.

 
Warme groet,
Albert
albert buschgens

GA.AAN

Bewustwording is de sleutel om opnieuw AAN te GAAN. Elke online cursus zit vol tools voor bewustwording. Zoals een kind leerde lopen, schrijven en lezen, krijg jij weer de inzichten en technieken om weer AAN te GAAN als een ontbrandende lamp, maar ook om alle uitdagingen in je leven weer volledig AAN TE GAAN. Eenmaal dit bereikt, ben je (weer) instaat om onbevreesd en vol eenvoud en plezier je doelen te behalen.