Succesvol

Ik denk dat jij klaar bent met je angsten, toch?

Ondanks dat angst een nuttig deel is binnen jezelf, het wilt je veilig houden, beleef je het liever niet. Het kondigt zich niet lief aan. Nee, boem… en het is er. Plots weet je je geen raad meer. Daarnaast is het maar vreemd en met anderen praat je er dan haast niet over. Meestal snappen ze je niet.

Ik was er ook klaar mee en
ben er gelukkig 100% van af!!

Hi lezer van mijn blogs,

In het E-book dat je heb gedownload omschrijf ik niet de oefening die Willemijn deed. Deze oefening leg ik uit in de online cursus. Het is zo’n simpele en krachtige oefening. Echt weer één die het onbewuste bereikt.

Bereik jij met standaard vragen je onbewuste?

Om angst problemen op te lossen moet je naar het onbewuste. Wanneer je dit niet doet dan geen oplossing. Ik hoor al te vaak dat cognitieve therapie zo weinig helpt. De reden zou zomaar kunnen zijn dat je te veel met het bewuste bezig bent. Je kent de vragen wel. Stel je hebt een bepaalde angst, dan kun je deze vragen verwachten:
  • Is het echt zo erg?
  • Is de gedachte waar?
  • Vervorm je de gebeurtenis niet?
  • Kun je er een ander gevoel bij plaatsen?
  • enzovoort.
 
Deze vragen heb je jezelf al vaak gesteld. Vaak snap je jezelf ook niet. Dat is logisch, want de angst komt niet van het bewuste niveau, maar het onbewuste.
 

Stop je paniekaanvallen

Deze week kreeg ik dus geweldige feedback terug op mijn “Mindsetpower.nl” online cursus STOP JE PANIEKAANVALLEN en dat wil ik graag met je delen.
 
Ik hoop natuurlijk wel dat jij genoeg informatie haalt uit mijn gratis boekje. Zoals je hebt kunnen lezen staat er veel informatie in over hoe angsten ontstaan en wat er aan te doen is. Ik begrijp het wanneer je nog vragen hebt. Je kunt deze altijd stellen.
 
Je hebt kunnen lezen dat trauma’s zitten opgeslagen in je emotionele brein, de amygdala. Wil je nu je amygdala ontdoen van deze oude informatie, dan moet er gecommuniceerd worden met het on(der)bewuste.
 
Nu is het wel zo dat je de goede mindset moet hebben om dat te doen. Als je denk dat communiceren met het onbewuste allemaal niet kan, of je gelooft dat er iets met jou mis is en dat het niet te veranderen is, dan houdt het op natuurlijk. Je blokkeert dan je eigen weg.
 
Die verandering van mindset bespreek ik ook allemaal in mijn cursus (vertel er later ook meer over in een mail) en dat lijkt me logisch, want wat mij betreft is de eerste stap het hebben van de juiste mindset.
 
Willemijn was wel zo ver. Zij deed één van de oefeningen die direct contact maakt met het onbewuste en hierbij haar feedback.

Feedback van Willemijn

Hoi Albert,
 
Ik ontving ooit jouw bericht over hoe met angsten om te gaan en ze ook eventueel weg te nemen. Terughoudend heb ik je cursus aangeschaft. Zelf had ik al jaren angsten waar ik last van had. Soms zijn het grote en soms gewoon wat nare kriebels in mijn buik. Je kent dat wel.
 
Die kriebels zijn ok :-), maar die grote weerhouden me enorm om op mijn doel af te stappen. Het houdt me binnen en maakt onzeker.
 
Omdat eigenlijk nog niets had geholpen had ik ook zo mijn twijfels bij deze cursus. Weet je, het meeste dat op mijn pad kwam was cognitieve therapie en dat hielp echt niet en medicatie wilde ik al helemaal niet aan.
 
Ik ben dan ook blij dat ik de stap gewaagd heb en jouw cursus heb aangeschaft. De technieken die je geeft in je cursus zijn super. Ook fijn dat je ze allemaal voor doet en dat je vertelt waar ik op moet letten.
 
Gek genoeg helpt het mij dat je vertelt vanuit je eigen ervaringen. Niet dat ik het leuk vind dat je paniekaanvallen hebt gehad, maar je weet wel hoe het voelt en hoe je er dus van af kunt komen. Dat is wat anders dan wanneer iemand alleen theorie doorgeeft.
 
Na de eerste keer dat ik de “omdraai-techniek” deed was het heel raar om te ervaren dat de angst ineens weg was. Gek genoeg heb je de neiging om weer naar je oude nare gevoel te zoeken. Je wilt weten waar die is, maar het bleef dus weg :-).
 
Door deze ervaring werd ik nog meer gemotiveerd om de cursus verder op te pakken en de andere technieken ook onder de knie te krijgen. Al met al krijg ik steeds meer grip op mijn eigen emoties/gevoelens/leven.
 
Dankjewel.
Groet, Willemijn
Willemijn heeft alleen nog maar één techniek toegepast en al zo’n ervaring. Echt heel fijn.

Dit wilde ik even met je delen, want het is zo jammer als je niet de ervaringen van anderen meekrijgt.

Ik wens je een fijne dag en als je vragen mocht hebben kun je altijd bellen of mailen.
 
Warme groet,
Albert
albert buschgens