wie wil je zijn

Wie wil je zijn en wat wil je nu precies?

Vandaag kwam ik een aantal mensen tegen die in de “ja, maar….” modus zaten. Misschien heb je dit zelf ook wel eens. Je ervaart dit als onschuldig en misschien ook wel als nodig om een punt te maken. 

Echter, wanneer jij “ja maar” zegt dan keur je iets af en duwt het andere (soms de oplossing) weg. “Ja maar”, wil jou een vrijbrief geven dat het niet voor jou geldt.

De “ja maar”, weerhoudt je van groei.   

Wat weerhoudt jou het leven te leven dat je graag wilt leven?

Ik heb niet bijgehouden hoeveel mensen ik gecoacht heb richting een ander en beter leven. Stoppen met angst! Maar…, ook zij begonnen steevast met: ja maar… dat geldt niet voor mij. Want ik…
 
Het duurde voor slechts 1 sessie om nieuwe inzichten te hebben en deze ook zo te voelen. Niet op bewust niveau, maar op onbewust niveau. 

Bereik jij met standaard vragen je onbewuste?

Om angst problemen op te lossen moet je naar het onbewuste. Wanneer je dit niet doet dan geen oplossing. Ik hoor al te vaak dat cognitieve therapie zo weinig helpt. De reden zou zomaar kunnen zijn dat je te veel met het bewuste bezig bent. Je kent de vragen wel. Stel je hebt een bepaalde angst, dan kun je deze vragen verwachten:

  • Is het echt zo erg?
  • Is de gedachte waar?
  • Vervorm je de gebeurtenis niet?
  • Kun je er een ander gevoel bij plaatsen?
  • enzovoort.
 
Deze vragen heb je jezelf al vaak gesteld. Vaak snap je jezelf ook niet. Dat is logisch, want de angst komt niet van het bewuste niveau, maar het onbewuste.
 

Online cursussen

1 op 1 coaching

Groep coaching

Video coaching

Wat kun je van MindsetPower.nl verwachten?

Mindsetpowert is jouw partner als je graag op een resultaatgerichte, proactieve, pragmatische en vooral luchtige manier jouw leven wilt vormgeven. Mindsetpower reikt je technieken aan om op een lichtvoetige manier, zonder een therapeutische setting, anders naar jezelf te leren kijken, beter met jezelf en anderen te communiceren en je te ontdoen van eventuele obstakels.
 
Ik krijg in mijn praktijk clienten die al veel hebben gedaan, maar helaas niet verder kwamen. Vaak was het de manier (technieken) van werken, maar ook regelmatig de samenwerking. Te stijf en te statisch. Bij mij kom je op training en coaching. Leer en integreer. Jij moet het doen. Je komt eens in de week of twee weken bij mij. In de tussentijd zul je zelf de technieken moeten toepassen. Gelukkig zijn de technieken eenvoudig.

Update je mentale TomTom

MindsetPower is speciaal gecreëerd om krachtige, nuchtere en praktisch ingestelde mensen vooruit te helpen; mensen die ambitieus zijn en vastbesloten het beste uit hun leven te halen, maar die simpelweg een frisse blik ofwel een update van hun mentale TomTom kunnen gebruiken.
 
MindsetPower is geen therapie het gaat echt om coaching. Ik wil jou leren dat je al jaren bezig bent geweest de verkeerde informatie te integreren. Bewust? Nee, natuurlijk niet. Je bent door omstandigheden onbewust bekwaam geworden in dat wat jij nu doet. 
 
Dat wat jij nu doet heb je aan jezelf geleerd, toch? Dit doe je door ermee bezig te zijn in je gedachte. Maar zoals je nu weet zijn gedachten krachtig. Een negatieve mindset, geeft negatieve gedachten en dientengevolge negatieve beelden en negatieve gevoelens. 

 

Alles is perceptie, bewustwording en waarneming. Welke keuze ga jij nu nemen?

Elk aangeleerd gedrag is ook weer af te leren.

MindsetPower wordt vertegenwoordigd door Albert Buschgens; een positief en no-nonsense persoon met een technische achtergrond en een mateloze interesse in de mens en hoe die zichzelf vormgeeft. Zoals je een apparaat technisch kunt bekijken, zo kun je ook het menselijk brein en menselijk gedrag technisch bekijken. Er is altijd sprake van oorzaak en gevolg en elk ongewenst aangeleerd gedrag kun je ook weer afleren. Zonder zwaar gedoe, zonder diepgraverij; gewoon ongedwongen, helder en doelgericht. Je zult verbaasd staan over hoe eenvoudig het eigenlijk is.
 

Heb jij er sowieso wel eens bij stilgestaan dat alles dat jij doet hetzelfde is wat betreft actie? Elke keer als je iets nieuws leert vind je het best spannend. Wanneer je jezelf hebt aangeleerd dat jij te veel op anderen let: “oei, wat gaan zij ervan vinden?”, dan wordt het nog enger.

Dit enger vinden is een strategie. Ga even met me mee.
1. Je moet iets doen
2. Je denkt direct: “als ik dat maar kan”
3. Je maakt een voorstelling van jouw eventuele handelen. Ja slaagt of staat voor de groep te hakkelen.
4. Slaag je in gedachten, dan heb je er zin en krijg je een gevoel van – kom maar op.
5. Maar hakkel je, dan voel je de kleur al op je gezicht en de angst in je buik.
6. Bij punt 4 wil je iets bereiken… laat mij het maar doen. Bij punt 5 wil je wegrennen en het vermijden.

Het aanhoren van de eventuele actie, daarna er iets bij bedenken in je eigen gedachte, vervolgens de beelden erbij creëren en het gevoel voelen is een interne strategie. Deze is jouw persoonlijke strategie en van niemand anders. En… werkt die? Zoals de één een positieve strategie heeft, heeft de ander een negatieve. Je hebt daar, als je bewuster gaat leven, een keuze in. Natuurlijk snap ik dat je nu denkt: “Hoe kan ik een positieve strategie hebben als die negatieve steeds op duikt”? Dat is een onderdeel van de training, coaching en “stok achter de deur” methode die ik hanteer. Ik laat je niet aan je lot over.

Ik wil eens dat je voor jezelf nadenkt over het volgende. Stel dat je steeds een poging doet om te behangen, maar de rimpels blijven er maar in. De strategie om te behangen klopt niet. Een van de handelingen doe je verkeerd. Vervolgens vraag je advies van een echte behanger. Binnen een uur kun jij ook behangen als een pro. Je hebt geleerd wat je verkeerd deed. TOP! 

Nu is de pro weg en je gaat een volgend kamertje behangen… en weer die rimpels. Wat doe je dan? Ga je door met de fout die je steeds maakte, of denk je aan de tips van de pro en gebruik je die strategie weer om een mooi resultaat te krijgen.

Wanneer je de tips van de pro toepast zal het rimpelvrij zijn. Die nieuwe tips kwamen niets als vanzelfsprekend naar boven. Je deed eerst wat je steeds deed.

Dus het ging niet direct super, maar door goed na te denken lukte het, toch? Hoe vaker je het op de goede manier doet, zal dit weer jouw nieuwe normaal worden.

Hoe denk jij dat dit zal zijn met jouw mentale strategie? Is dit hetzelfde of compleet anders? Wanneer jij bewust blijft van de juiste strategieën, dan zullen die inslijten en op een bepaald moment automatisch gaan. Dit is gelijk aan schrijven, lezen, rekenen, fietsen, praten, autorijden, enzovoort.

Of je nu om zakelijke of persoonlijke redenen op zoek bent naar een bepaalde oplossing; het komt altijd terug op jou als mens. MindsetPower kijkt graag samen met jou welke specifieke gereedschappen jij nodig hebt om van A naar Beter te komen. Geen voortslepende, zweverige therapiesessies, maar actief en to the point aanpakken!

Je hoeft het dus niet allemaal alleen te doen.

Ik wens je een fijne dag en als je vragen mocht hebben kun je altijd bellen of mailen. Elk eerste gesprek is ontspannen en vrijblijvend. Het is als het kopen van een bank – eerst even erin zitten om te checken hoe het voelt. 

 
Met energieke groet,
Albert
albert buschgens

GA.AAN

 
Bewustwording is de sleutel om opnieuw AAN te GAAN. Elke online cursus zit vol tools voor bewustwording. Zoals een kind leerde lopen, schrijven en lezen, krijg jij weer de inzichten en technieken om weer AAN te GAAN als een ontbrandende lamp, maar ook om alle uitdagingen in je leven weer volledig AAN TE GAAN. Eenmaal dit bereikt, ben je (weer) instaat om onbevreesd en vol eenvoud en plezier je doelen te behalen.